Geen categorieënNieuws

Zondag 7 mei: nummer twee van de 10 Mooiste Bijbelverhalen van Groningen

Zondag 7 mei is er weer een dienst in het kader van ‘De 10 mooiste Bijbelverhalen van Groningen’. Van harte uitgenodigd voor deze speciale dienst, die begint om 10.00 uur in ons gebouw!

De evangelische gemeente De Rank organiseert zondag 7 mei een ‘Koffie Plus ochtend’ rondom een Bijbelverhaal uit de serie ‘De Tien mooiste Bijbelverhalen van Groningen’. Bezoekers kunnen onder het genot van een kop koffie met iets lekkers aan tafel luisteren naar een Bijbelverhaal en daar vervolgens samen over doorpraten.

Tijdens deze Koffie Plus wordt ingegaan op een verhaal uit de serie ‘De Tien mooiste Bijbelverhalen van Groningen’: deze maand is dat, na ‘de schepping’, ‘Esther’, ‘De barmhartige Samaritaan’, ‘Ruth’, ‘het kerstverhaal’ en ‘David en Goliath’, ‘de verloren zoon’ en ‘Jozef’ de nummer 2 van de top 10. ‘De Tien mooiste Bijbelverhalen van Groningen’ is een initiatief van 25 Groningse kerken. Voor de zomer van 2016 is een enquête gehouden waarin Stadjers is gevraagd wat volgens hen het mooiste Bijbelverhaal is. Daar is een top-tien uit gerold, die de komende maanden onthuld wordt. In mei is het de beurt aan nummer twee. Welk Bijbelverhaal er iedere maand aan de beurt is wordt de website de10mooistebijbelverhalenvangroningen.nl bekend gemaakt.

Op zondag 7 mei bent u van harte welkom om aan te schuiven in De Rank (Paterswoldseweg 123, Groningen).  Voor koffie en thee met gebak (gebakken door leden van de Rank in het kader van ‘Heel de Rank bakt’) wordt gezorgd. De bijeenkomst start zondagochtend om 10 uur en duurt tot ongeveer half twaalf. Om 10 uur is er, tijdens een eerste kopje koffie gelegenheid om als tafelgenoten kennis te maken. Daarna zal het verhaal volgen, met een korte toelichting door Tjerk Riemersma van De Rank. Vervolgens gaan de tafelgenoten met elkaar in gesprek over dit verhaal aan de hand van vragen die Tjerk heeft opgesteld. We sluiten de dienst af met het samen zingen van enkele liederen onder begeleiding van de muziekgroep.

Meer over het project leest u op de website ‘De Tien mooiste Bijbelverhalen van Groningen’. Nummer één op de lijst wordt in juni onthuld. De deelnemende kerken organiseren rondom dat verhaal een ‘Slotevent’ op zondag 18 juni. Dat evenement vindt plaats in het Noorderplantsoen rondom de muziekkoepel. Aanvang 13.30 uur. Noteer het alvast!

Voor meer informatie: tjerkriemersma@live.nl