Kinderen schrijven God.

Ik kreeg dit leuke boekje in handen, met daarin stukjes die kinderen, in de leeftijd van 7/12 jaar, aan God schreven. Ik vond het zo mooi om te lezen, het gaat onder meer over hoe de hemel er uitziet, over verdriet om een gestorven huisdier en over boosheid om de manier waarop de mensen met onze aarde omgaan. Om er een paar te noemen, uiteraard inclusief de taalfoutjes:

 

Lodi, 12 jaar

Lieve God,

Het mooiste wat ik in mijn leven heb meegemaakt toen ik ook voelde dat U heel dicht bij me was

toen mijn moeder niet dood ging. Ze kan nu weer alles. Dank U wel.

Anja 9 jaar

Lieve God,

Ik heb een broertje en mijn vader en moeder hebben ‘m verwent want hij is een ontzettende klier. Kunt U a u b maken dat hij eens wat aardiger word anders moet U hem maar ergens anders in huis doen.

Elsbeth, 7 jaar

Lieve God,

Bedangt dat ik een zus heb. Af en toe is ze wel erg stom maar als ze d’r niet was was et nog veel erger. Ik ben ook heel erg blij met mijn woestijnratje en m’n vader en m’n moeder en ook bedangt voor opa (2 keer) en oma (1 keer).

Michel, 10 jaar

Lieve God,

Hoe bent U op het idee gekomen om mensen te maken? Het is wel leuk hier maar wat ik wel stom vind dat er nog steeds oorlogen zijn!!!!!

Daniel, 9 jaar

Lieve God,

Ik ben zo klein dat ze me vaak pesten. Mijn wens is dat U mij astublieft elke nacht een centimeter laat groeien.

Bedankt, God

Richard, 9 jaar

Beste God,

Zo gaat het: op de allerhoogste wolk zit U en kijkt van boven op de mensen neer die op de aarde wonen. U kan precies zien wat hier allemaal gebeurt. De heilige zitten 1 wolk lager als U en de engelen zeker nog veel lager.

Thomas 12 jaar

Lieve God,

Kunt U mij alstublieft helpen, God? het gaat over mijn hond snoepie. Hij is 5 maanden geleden doodgegaan En ik mis hem verschrikelijk. Ik zou graag willen weten waar hij nu is en hoe het met hem gaat.

Piet Hein. 9 jaar

Beste God,

Ik vind dat et zo is: Een heleboel mensen denken dat zij de baas zijn maar in ‘t echt bent U dat.

Inez, 10 jaar

Lieve God,

Al je doodgaat valt je huid af en dan word je heel licht en zwevend. Je wordt als een luchtbalon en je kan dan gewoon weg vliegen.

Stefan, 10 jaar

Lieve God.

Mijn liefste wens is dat ik samen met mijn vriendjes in de hemel kom. Dan konden we gewoon alles doen wat we wouden: Voetballen. Zwemmem. Speurtochten en paardrijden enzo. En we zouden ons nooit vervelen want we konden dan de hele aarde zien en alles wat er in alle landen en op alle zeen gebeurt.

Jannes, 9 jaar

Hallo God,

als ik weles in het gras zit word ik helemaal warm binnenin me. Er zijn nog wel zoveel mensen die niks om de natuur geven. Nou die moesten ‘s zien wat er allemaaal in gras gebeurt, overal kruipen kevers en mieren en andere incekte om mij heen , het is echt intresant.

(Duidelijk een toekomstig bioloog!)

 

Uit: Kinderbriefjes aan God. (Ria)