Een beetje nostalgie (3)

Soms heb ik wel drie thema’s in gedachten voor een Hartszaken, de andere keer kom ik maar niet op een goed idee.
En zo was het deze keer ook. Dan kijk ik uiteindelijk naar de grote stapel oude Schakels! Dat vind ik dan een mooi alternatief. Je krijgt een inkijkje in het gemeenteleven van toen.

Deze keer heb ik de Schakel van november 2005 genomen, alweer dertien jaar geleden dus. Ik heb ook weer dingen geschrapt, die minder belangrijk waren, anders werd het wel heel veel en ook wat saai! Het begint met een stukje van de redactie en dat betekent in dit geval: Tjerk Riemersma en Martine van de Vlag. En het begint meteen goed, met een (kleine) berisping!
“En alweer is er een nieuwe Schakel van de pers gerold. Tot op heden ontvangen wij nog steeds niet denderend veel copij, maar als u uw leven wilt beteren, bieden wij u voor de maand november een nieuwe Schakel en dus nieuwe kansen!” (ik vermoed dat dit december moet zijn.)

Een inzending van Piet en Truus Weeber over een niet zo vrolijk onderwerp, n.l. over mensen die uit de Rank waren gegaan. Zij werden bedankt door hen voor hun inzet in de gemeente.

Een paar bijzondere diensten in het verschiet! Spreker: Klaas Goverts, (zeer populair, ik mis zijn preken wel!) een Doopdienst en een Opdrachtdienst.
Boektiek-Nieuws: kalenders en nieuwe uitgave: Wandelen met God, van Derek Prince. Boek met c.d. door Ina Boksem.
Afscheidswoord: Grieco en Hetty Cazemier.
Voor u gelezen: een artikel over occultisme door Jeanne Keizer. Interessant en leerzaam.
Wwweetjes: Leuke adressen op internet van Christien Venema.
Van binnenuit. Een opbouwend artikel en eigenlijk ook een getuigenis van Tjerk Riemersma.
Uitleg over de doop. Met uitspraken van Luther, Calvijn en Zwingli. Geen ondertekening.
Even voorstellen: Christien Venema, (door ondergetekende.) Hier even een klein stukje van het begin:

“Het is een gezellige bedoening bij Christien thuis. Ik word meteen begroet door Ludo de Golden Retriever en Rico de papagaai. En dan is er nog een Mozambiquesijsje in een kooi, die zich ook duidelijk laat horen. Poes Pino ligt in zijn mand te slapen (voor mij, als dierenvriend natuurlijk dé plek om te zijn!) .“

Oproep van Frans Hendriks voor hulp bij het schoonmaken van de Rank!
Boekenkast. Wat ik zelf een wat vreemd artikel vond, uit het Ned. Dagblad. Geschreven of geplaatst door ene Adrian Verbree.

Joodse wijsheden: 1. Wie in een twist het eerst zwijgt, is van goede familie. 2. Indien gij vreugde wilt vermeerderen, moet gij haar delen.
En dan: De vrolijke, leerzame doch voedzame verhandelingen uit het leven van Joost ten Kruk! Een plaatjesalbum van R. van Woudenberg.
Ook verkrijgbaar in de evangelische boekhandel.
De zes pijlers van de gemeente: 1. Prediking/Onderwijs, 2. Pastoraat, 3. Kinder-en Jeugdwerk, 4. Muziek/ Zang/ Aanbidding, 5. Zending, 6. Evangelisatie (vond ik wel mooi om weer eens te lezen).

Ria