Geen categorieënNieuws

Happietaria Groningen 2020

Happietaria Groningen is een jaarlijks pop-up restaurant voor het goede doel dat dit jaar haar deuren opent van 19 november tot 17 december. Het restaurant zelf kan helaas vanwege de corona-maatregelen niet open maar met behulp van maaltijdboxen gaat Happietaria wel door.

Happietaria wordt opgezet door studenten, volledig gerund door vrijwilligers en gesteund door veel bedrijven. Tijdens deze editie van Happietaria Groningen gaat de opbrengst naar de partners van Tear die door middel van zelfhulpgroepen mensen in Ethiopië en Zuid-Soedan zelf, en op een waardige manier laat opstaan uit armoede.

Een Zelfhulpgroep bestaat uit een groep van 15 tot 20 mensen die wekelijks samenkomen en een vast, klein bedrag inleggen. Hierdoor kunnen groepen steun geven wanneer er geld nodig is voor gezondheidszorg en onderwijs. Wanneer de groep genoeg gespaard heeft kunnen leden een kleine lage-rente lening afsluiten. Dit kan dan gebruikt worden om activiteiten op te zetten die inkomen opleveren. Met het opgeleverde geld kan de lening worden afbetaald en kunnen anderen in de groep een lening opnemen. Door het groepsgewijs sparen lukt het duizenden mensen om zelf op te staan uit armoede! Met de opbrengst van Happietaria Groningen kan Tear nieuwe zelfhulpgroepen in Ethiopië en Zuid-Soedan opstarten en begeleiden. Dit gebeurt door het trainen van de leden van de zelfhulpgroepen in marketing, het opzetten van businessplannen, de training van comités van zelfhulpgroepen en door de mobilisatie van kerken.

Wilt u ook genieten van een heerlijke maaltijd en daarmee het goede doel steunen? Dit jaar heeft Happietaria Groningen iets nieuws! Met de Happiebox kun je zelf, thuis een Happietaria gerecht klaarmaken. In deze speciale Happieboxen zitten alle ingrediënten en informatie om een heerlijk recept van Happietaria thuis te maken. Deze boxen kunnen vanaf 12 november worden besteld via de website en worden bij u thuis bezorgd; in Groningen stad door ons zelf, buiten Groningen Stad door PostNL. Meer informatie over het project en de Happieboxen kunt u vinden op onze website: www.happietariagroningen.nl.