Geen categorieënNieuws

5 februari: Koffie Plus ochtend rondom ‘De Tien mooiste Bijbelverhalen van Groningen’

De evangelische gemeente De Rank organiseert zondag 5 februari een ‘Koffie Plus ochtend’ rondom een Bijbelverhaal uit de serie ‘De Tien mooiste Bijbelverhalen van Groningen’. Bezoekers kunnen onder het genot van een kop koffie met iets lekkers aan tafel luisteren naar een Bijbelverhaal en daar vervolgens samen over doorpraten.

Tijdens deze Koffie Plus wordt ingegaan op een verhaal uit de serie ‘De Tien mooiste Bijbelverhalen van Groningen’: deze maand is dat, na ‘de schepping’, ‘Esther’, ‘De barmhartige Samaritaan’, ‘Ruth’ en ‘het kerstverhaal’ de nummer 5 van de top 10. ‘De Tien mooiste Bijbelverhalen van Groningen’ is een initiatief van 25 Groningse kerken. Voor de zomer is een enquête gehouden waarin Stadjers is gevraagd wat volgens hen het mooiste Bijbelverhaal is. Daar is een top-tien uit gerold, die de komende maanden onthuld wordt. In februari is het de beurt aan nummer vijf. Welk Bijbelverhaal er iedere maand aan de beurt is wordt de website de10mooistebijbelverhalenvangroningen.nl bekend gemaakt.

Op zondag 5 februari bent u van harte welkom om aan te schuiven in De Rank (Paterswoldseweg 123, Groningen).  Voor koffie en thee plus wordt gezorgd. De bijeenkomst start zondagochtend om 10 uur en duurt tot ongeveer half twaalf. Om 10 uur is er, tijdens een eerste kopje koffie gelegenheid om als tafelgenoten kennis te maken. Daarna zal het verhaal volgen, met een korte toelichting door Charlton Marcos van De Rank. Vervolgens gaan de tafelgenoten met elkaar in gesprek over dit verhaal aan de hand van vragen die Tjerk heeft opgesteld. We sluiten de dienst af met het samen zingen van enkele liederen onder begeleiding van de muziekgroep.

Meer over het project leest u op de website ‘De Tien mooiste Bijbelverhalen van Groningen’. Nummer vier op de lijst wordt in maart onthuld. De dienst rondom dit verhaal is in onze kerk op 5 maart. Noteer het alvast!

 

Voor meer informatie: tjerkriemersma@live.nl