Seizoen 2018-2019 jaarthema: Awake, Follow Jesus, have impact!

Een wereld die eerlijker, rechtvaardiger en vrediger is, waarschijnlijk verlang jij daar naar. En wil je daar je steentje aan bijdragen. Wij ook! Daarom is het jaarthema voor het seizoen 2018-2019:

Awake, Follow Jesus, have impact!

Jezus heeft een enorme impact gehad op deze wereld. Wij geloven dat leven, sterven en opstanding van Jezus nog steeds heel veel kan bijdragen aan een eerlijker, rechtvaardiger, vrediger wereld. Dat is het geval als Hem gaan volgen en in zijn voetstappen gaan treden. We gaan met elkaar bekijken hoe de eerste christenen dat deden. Daarover lezen we veel in het boek ‘Handelingen’, een boek vol actie. Actie die ons tot voorbeeld kan zijn.

Wil jij, net als wij, impact hebben en daarin groeien? Kom dan naar de maandelijkse themadiensten! In de maanden september t/m december staan we vooral stil bij de vragen: ‘kunnen we impact hebben’ en ‘wat heb je daarvoor nodig, van God en van elkaar’. Vanaf januari gaan we ons meer richten op ‘welke impact kun je hebben’, ‘hoe doe je dat’ en ‘waar kunnen we impact hebben’.

In de themadiensten zijn de diverse subthema’s verder uitgewerkt. Klik hieronder op de datum om de preek uit die themadienst te beluisteren.

16 september: Start en introductie van het thema

28 oktober: Vol van de Geest
Over vol van de Geest zijn is veel meer te zeggen dan in één preek gezegd kan worden. Wie er meer over wil horen verwijzen we graag naar de Bijbelstudies van Kees Goedhart over dit onderwerp, die gegeven zijn op 15 november 2016, 13 december 2016, 24 januari 2017 en 7 maart 2017.

11 november: De gemeente

16 december: Bekeerling of martelaar

De eerstvolgende themadienst is op 20 januari, met als thema ‘Gebed, de motor van Handelingen’.

De datums voor de daarop volgende themadiensten in 2019 zijn: 17 februari, 17 maart, 21 april, 5 mei, 16 juni en 7 juli.

We zien uit naar de impact van dit thema op ieder persoonlijk, op ons als gemeente en op onze omgeving!

De oudsten